Om du skaffar en hemsida till ditt företag har du själv full kontroll över hur ditt företag presenteras på internet. Sociala medier används flitigt för att fronta ett företag, och är absolut ett bra verktyg för digital marknadsföring, men det är sällan det räcker hela vägen. Däremot kan en hemsida övertid vara ett bra marknadsföring alternativ, om man jämför med sociala medier. 

 

I dagens samhälle googlar majoriteten av alla konsumenter efter hjälp, råd och betyg för att hitta det bästa erbjudandet, för att försäkra sig om att det gör en bra affär innan de tar ett beslut.

Skapa tillit till dina potentiella kunder

Du kanske undrar varför en hemsida skapar tillit till dina potentiella kunder? Jo, för att du slipper riskera att det blir misstänksamma mot dig och ditt företag. Många människor tar för givet att alla företag finns i både den fysiska, och digitala världen. Om du inte har en hemsida kan du anses vara irrelevant och det är absolut något man bör fundera över.

Digital marknadsföring – Få nya kunder

På en hemsida får du full kontroll över vad som ska publiceras, exempelvis omdömmen, samarbeten, företagsbeskrivning och så vidar. Du kan alltså styra vad som ska synas, och hur ditt företag ska presenteras. Fronta företagets budskap genom bild, text och video, för att engagera dina kunder. Det möjliggör att besökare kan spana in ditt företag, utan att du ska behöva vara fysiskt på plats. Dessutom kan din hemsida leda till nya kunder via gratis spridning genom sökmotorer. 

 

Det går att jämför din hemsidan lite som en butik som är öppen 24/7. Du kan publicera innehåll som svarar på kundernas frågor, på så sätt sparar både du och kunden tid, vilket gynnar båda parterna. Tid är pengar, så lägg tiden på något annat som kan få ditt företag att växa. 

 

För att göra detta ännu bättre kan du använda dig av Google Analytics verktyget för att optimera ditt innehåll och hitta nya kunder. Med Google Analytics kan du exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, få information om vilka produkter och tjänster som genererar mer och förbättra din sökmotoroptimering (SEO).

Bygg din hemsida med WordPress – super enkelt

Idag finns det otroligt många tillvägagångssätt för att bygga en hemsida. Du kan exempelvis hårdkoda en hemsida. Det är dock inte helt enkelt om du inte har erfarenhet och kräver mycket kunskap. Det finns däremot andra alternativ där du enkelt kan bygga hemsidor utan att behöva vara teknisk kunnig. WordPress är idag marknadens mest använda plattform för att bygga hemsidor, där du slipper koda om du inte vill. Att skapa en WordPress hemsida är helt gratis, och en mycket bra plattform  om du vill ha ett proffsigt resultat. 

 

Det finns också webbyråer som kan hjälpa dig att skapa din hemsida från början till slut, hjälpa dig med marknadsföring och andra saker som angår din hemsida. Det brukar vara ett säkert kort att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område då det kan hjälpa dig att optimera sidan efter dina behov. Du kan läsa mer om WordPress support här.