Ingen julgran är komplett utan sina glittrande ljus, en tradition som de flesta håller kärt. Men många av oss minns kanske de krångliga sladdarna som trasslade sig år efter år när vi var små. Lyckligtvis är dagens julbelysning betydligt smidigare! Ändå finns utmaningen kvar: att välja rätt belysning och sedan fästa den på granen på ett smakfullt sätt. Det kan verkligen vara värt att lägga ner tid och omsorg på att få till julbelysningen på bästa sätt.

Vilka färger på lamporna föredrar du när det gäller julbelysning?

När du letar nya lampor till granen är det bra att ha koll på vad för färger du föredrar. Fundera över om du vill ha den glada och färgstarka glöden som kommer från flerfärgade lampor eller om du föredrar den lugnare atmosfären som de vita lamporna skapar. Om du väljer vitt ljus måste du också bestämma om du föredrar en sval eller varm nyans.

Satsa på LED

LED-lampor som julbelysning är verkligen ett bra val. De har snabbt blivit det mest populära alternativet för att lysa upp julgranar. Professionella inredare har föredragit dem i årtionden, och det är inte svårt att förstå varför allt fler hem väljer att anamma dem.

En av de mest betydande fördelarna med LED-lampor är deras imponerande livslängd, som kan vara upp till fem gånger längre än traditionella glödlampor. Dessutom är de mycket mer miljövänliga. LED-lampor behöver sällan bytas ut, vilket inte bara sparar pengar utan även är positivt för vår planet. Deras extremt energieffektiva natur hjälper också till att hålla elräkningen på en rimlig nivå. Dessutom genererar de minimal värme, vilket gör dem säkra att använda under längre perioder.

Hitta rätt belysning till granen

Om du är ute efter att hitta bra belysning till din gran, så kolla gärna in Jemfix. Hos dem kan du även hitta annat att ha i granen eller att julpynta med!